Cute Onion Club - Onion Head

Followers

Saturday, 4 January 2014

BACELOR SAINS (PEMBANGUNAN MANUSIA)

ASSALAMULAIKUM.......

Best ke belajar course ini...peluang pekerjaan camne nanti???kerja bahagian mana? course ini belajar tentang pe?senang ke nak dapat pointer tinggi?>>>>>>>>>persoalan-persoalan yang bermain difikir sy semasa memilih course ini untuk menyambung degree.

Di sinilah bermulanya......



Di UPM, course Pembangunan Manusia ini jam kredit sebanyak 121 Jam kredit untuk bergraduat. Actually Jam kredit ini paling sedikit berbanding dengan course-course yang lain. Tempoh Pengajian 8 semester = 4 tahun. First Sem korang akan belajar subjek u and mengenai asas course ini. Saya sem 1 amik FEM3001 PENGANTAR PEMBANGUNAN MANUSIA... subjek ini belajar tentang manusia. Bagi yang minat psikologi and mengkaji atau mengetahui or tengok manusia, mybe korang akan minat subjek ini. Contonya assigmnt kitaorg kena wt kajian mengenai orang2 disekeliling dan temubual mengenai kehidupan mereka. De group yang temubual ibu tunggal, penagih dadah, pengemis, anak yatim dan macam2 la....

Selain itu, sy amik subjek FEM3312... subjek ini pun senang jugak. Bagi siapa2 yang lepasan STPM yang amik geografi mybe rasa mudah. Course ni leh KBKK and kne de sikit pengetahuan AM tentang negara. Belajar tentang MIGRASI penduduk, Pembandaran, Policy and so on la. 

Ni antara subjek-subjek yang korang akan belajar

BGY2001 ...konsep biologi
@
PHY2001Fizik Am
@
CHM2000 KIMIA AM

FEM3101 PSIKOLOGI KANAK-KANAK DAN REMAJA

FEM3102 PSIKOLOGI DEWASA DAN PENUAAN

FEM3106 POLISI SOSIAL DAN UNDANG2

SBP3110 PENGENALAN FISILOGI MANUSIA

FEM3201 PENGURUSAN DAN PEMBUATAN KEPUTUSAN


banyak lagi la.....


ni fakulti korang nanti......






bagi yang duduk dekat kolej 2 and kosass boleh jalan kaki je and kayuh basikal sbb paling dekat...hihiiiiiiii


APA BEZA NYA PILIH COURSE BAC.SN (PEMBANGUNAN MANUSIA DAN TEKNOLOGI MAKLUMAT), BAC. SN ( PM DAN PENGURUSAN) DAN (PEMBANGUNAN MANUSIA) JE???

BAC.SN (PEMBANGUNAN MANUSIA DAN TEKNOLOGI MAKLUMAT)>>>>>>
http://adrianaizat.blogspot.com/2011/07/bacelor-sains-pembangunan-manusia-dan.html

BAC. SN ( PM DAN PENGURUSAN)
http://www.imbobome.com/2011/05/maklumat-pengajian.html


ok la..hrp2 maklumat yang ringkas ini dapat memberi sedikit gambaran dan menyelesaikan kebuntuan otak anda untuk memilih course.

Asslmualaikum...smoga yang membaca ini diberkati Allah n dimurahkan rezeki

Mahasiswa Pencetus Inspirasi



2 comments:

  1. ade buku2 rujukan n nota2??nk beli,, saya intake upm 2016/2017 bacelor pembangunan manusia dgn pengurusan..

    ReplyDelete
  2. de2....lab coat pn de..nk beli skli x? 20 rggt je..

    ReplyDelete